Vágólapra másolva!
Alina Kozics személyében Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett tornász segíti a magyar női válogatott felkészülését.

A Magyar Torna Szövetség szerdai közleménye Draskóczy Imre szövetségi kapitányt idézi, aki emlékeztet rá, hogy Kozics magasan képzett tornász volt, de már edzőként is bizonyított, a 2008-as olimpia után a japán női válogatottal dolgozott, amelyet magas szintre hozott fel.

A szakvezető hozzátette, hogy a balett- és alapképzés, amelyben Kozics részesült, önmagáért beszél, az ő segítségével szeretnék visszahozni a magyar tornába "azt a koreográfiát, illetve tánc- és egyéb elemeket, amelyek talajon és gerendán nélkülözhetetlenek".

Szövetségi edző lesz

A 27 éves Kozics már az év elején csatlakozott a magyar válogatotthoz, minden edzőtáborban jelen van, emellett járja az országot, és előadásokat is tart. "Nagyon örülök, hogy sikerült Alinával megegyezni, és mellettem szövetségi edzőként segíti a munkát" - mondta Draskóczy Imre.

"Egyelőre ismerkedek a körülményekkel, a magyar viszonyokkal, próbálok beilleszkedni. Nagyon szeretek edzősködni, remélem, tudok segíteni a magyar tornának" - fogalmazott Kozics.