Mayweather: Pacquiao figyelmetlen

Floyd Mayweather Jr., boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 13: Floyd Mayweather Jr. gets up from the canvas after being pushed down by Marcos Maidana in the 10th round of their WBC/WBA welterweight title fight at the MGM Grand Garden Arena on September 13, 2014 in Las Vegas, Nevada. Maidana lost a point for the act. Mayweather Jr. won by unanimous decision. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyre közeleg az új évezred eddigi legjobban várt bokszmeccse, a Mayweather vs Pacquiao. A filippino már beszélt a súlycsoporttól függetlenül legjobbnak tartott amerikairól, aki most szintén elmondta, mit gondol.

"Sok bokszoló van, akiknek közel sem tökéletes az ökölvívása, mégis sikeresek. Látnom kell tehát, hogy mik az erõsségei, amiket semlegesítenem kell, így kiüríthetem a fegyvertárát. Amikor én bokszolok valaki ellen, megtapasztalom, miben a legjobb, majd megfosztom ettõl, így rákényszerítem, hogy valami máshoz kelljen nyúlnia, ami nem megy neki annyira" - vázolta, hogyan készül a május másodiki meccsre.

"Tudom, hogy õ is a lehetõ legjobb formában lesz, így nagy izgalmakra lehet számítani - idézte Mayweathert a Profiboksz.hu. Pacquiao egy elsõosztályú versenyzõ, viszont túlzottan figyelmetlen, és sok hibával bokszol. De ennek ellenére nagy sikereket szerzett. Megmondtam: sokan vannak, akik a hibáik ellenére is sikeresek."

Bármilyen nagyképűnek is tűnik Mayweather, annyiban igaza van, hogy Pacquiao - aki saját dallal készül a meccsre - mérlege nem tökéletes: 57 győzelmére (38 KO) öt vereség és két döntetlen jut, míg az amerikai egyenlege 47 (26)-0.

Rengeteg pénz

A meccsre amerikai becslések szerint akár 400 millió dolláros díjalap is összejöhet - írta a találkozót élőben közvetítő SportTV. Mayweather a WBA és a WBC, Pacquiao pedig a WBO váltósúlyú övét teszi kockára.

Több mint öt éve próbálják tető alá hozni a mérkőzést, amelynek bevételein 60-40 százalékban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség pedig várhatóan minden rekordot megdönt.