Szegedre jön a világ egyik legszexisebb sportolónője

Katarina Witt
CZECH REPUBLIC, PRAGUE : (FILES) - Picture taken on December 18, 2005 shows former figure skating champion Katarina Witt of Germany performing Carmen during the Christmas on Ice show in T-MOBILE Arena in Prague. Former Olympic ice-skating champion Katarina Witt stepped into become president of Munich's bid to host the 2018 Winter Olympic Games on September 7, 2010 after her predecessor resigned for health reasons. PHOTO AFP/MICHAL CIZEK
Vágólapra másolva!
Katarina Witt olimpiai, világ- és Európa-bajnok német műkorcsolyázónő is fellép a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A 49 éves egykori kiválóság látványos show-elemekkel színesített Álarcosbál című produkcióban a bálkirálynőt alakítja majd.

A Béres Attila rendezésében színre kerülő Verdi-opera különlegessége lesz, hogy az előadás csúcspontján, a báli jelenetben hatalmas jégpályává alakul a színpad, és látványos jégtáncrevüt láthat a közönség. A népszerű műkorcsolyázó ebben a részben jelenik majd meg. Az Álarcosbált július 3-án és 4-én láthatja a közönség a szegedi Dóm téren. Katarina Witt jelmezét a neves divattervező, Náray Tamás tervezi.

1998-ban a Playboyban is szerepelt (kattintson a képekért) Forrás: AFP

Katarina Witt 1965. december 3-án született az NDK-ban, Staakenben. Kivételes karrierrel büszkélkedhet műkorcsolyázóként. Az 1984-es és 1988-as olimpiai győzelem mellett négyszer nyerte el a világbajnoki és hatszor az Európa-bajnoki címet. 1988 után Észak-Amerikában közös jégtáncműsorban turnézott együtt Brian Boitano amerikai műkorcsolyázóval. 1994-ben újra rajthoz állt Lillehammerben az olimpián, ahol a közönség kedvence volt, komoly sikert azonban már nem ért el.

Katarina Witt nemcsak profizmusával, hanem kreatív tehetségével is kitűnik a jégtáncosok közül: nemzetközi jégtánc-showk kitalálója, alkotója, szereplője és producere. 1995-ben megalapította With Witt névre keresztelt cégét, melynek olyan látványos produkciók létrehozását köszönheti a világ, mint például a Divas on Ice. 2005-től működő alapítványa mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok sportolását segíti.

Tíz éve, a jégen Forrás: AFP/Michal Cizek

Az Egyesült Államokban a filmezés iránt is érdeklődni kezdett: 1990-ben Emmy-díjat kapott a Carmen a jégen című filmben nyújtott alakításáért. 1998-ban feltűnt a nagy sikerű Ronin című akciófilmben, többek közt Robert de Niro partnereként. Napjainkban német kereskedelmi televíziók szakkommentátoraként is tevékenykedik. Rajongói nem felejtik, hogy 1998-ban a Playboyban is megmutatta bájait.