Vágólapra másolva!
61 éves korában gyomor- és vastagbélrákja miatt elhunyt a Magyarországon is népszerű Devilfish, azaz Dave Ulliott. Az európai póker egyik legnagyobb alakja volt. 

A rafkós Dave ‘Devilfish’ Ulliott az 1980-es években tanult meg pókerezni, stílszerűen a börtönben, ahová először egy páncélszekrények megfúrására szakosodott banda tagjaként került, majd később testi sértésért ült.

Felesége és a póker segítségével talált vissza a társadalomba, pályafutása alatt mintegy 4 millió angol fontnyi (1,2 milliárd forint) pénzdíjat tett zsebre. Számos tornagyőzelme mellett 1997-ben elnyerte a World Series of Poker karkötőjét, 2003-ban pedig a World Poker Tour bajnoka volt.

Stílusosan agresszív játékával, hatalmas blöffjeivel és kemény beszólásaival egész generációkat inspirált, európai pókerkörökben a játék keresztapjának tartják.

Devilfish önéletrajzi könyve 2010-ben jelent meg, az angol kritikák szerint olyan, mintha egy kocsmában beszélgetnénk a szerzővel Forrás: Devilfish.com

Az angol játékost a család felkérésére Jimmy White, a sznúker fenegyereke búcsúztatta. "Isten áldjon, Devilfish. A póker legnagyob arca voltál, és egyben igen jó barátom. Megtisztelő utazás volt" - mondta White.

Devilfish a magyar pókerközvetítésekben is gyakran feltűnt, Korda György egyik kedvenc játékosa volt.

Dave Ulliottot felesége és nyolc gyermeke gyászolja.