Társoldalunk:

36 lyuk után ráült az eredményre

2015.04.13. 10:23

A mindössze 21 éves Jordan Spieth nyerte meg vasárnap a golfozók idei első Major-viadalát, az Augustában rendezett US Masterst.

Az idén kiváló formában versenyző amerikai játékos tulajdonképpen az első két napon eldöntötte a híres zöld zakó sorsát, mivel 36 lyuk után öt ütéssel vezetett, s előnyét magabiztosan tartotta egészen a négynapos verseny végéig.

Spieth a verseny történetének második legfiatalabb győztese lett Woods mögött, aki 1997 óta tartja a korrekordot a Mastersen, s egyben a leghíresebb golfozó 270 ütéses pályacsúcsát sikerült beállítania.

Spieth teljesítménye nem csak ezért marad emlékezetes: előtte korábban csak Craig Wood tudott úgy nyerni - még 1941-ben - hogy az első nap után egyetlen riválisa sem tudott három ütésnél közelebb kerülni hozzá a verseny során, ráadásul 28 birdie-t - az alapütésszámnál eggyel jobbat - ütött a négy nap során, ami rekord.

Spieth laza mosollyal nyugtázza a győzelmetForrás: AFP/Andrew Redington

A sikeréért 1,8 millió dollárt kapott Jordan Spieth, négy ütéssel előzte meg a holtversenyben második Phil Mickelsont és Justin Rose-t. A világelső Rory McIlroy a negyedik, a hosszú kihagyása és év eleji gyenge formája ellenére kifejezetten jól játszó Tiger Woods pedig a 17. lett.