Vágólapra másolva!
Piliscsabán, a 10-es úton edzés közben sodorta el egy 50 km/h-val közlekedő autó londoni olimpikon mountain bike versenyzőnket, Benkó Barbarát. Az olimpikon sérülései nem komolyak, az autós viszont nem állt meg, hogy segítséget nyújtson az elgázolt versenyzőnek. 

Benkó a bikemag.hu-nak a kórházból hazafelé tartva elmondta, bár nincs eltörve a válla, komoly fájdalmai vannak, és lehorzsolta az egész jobb oldalát. A mountain bike-versenyzőt édesapja szállította kórházba, mert a balesetet okozó sofőr visszaszállt a kocsijába, és elhajtott.

"A legdurvább az egészben, hogy a balesetet okozó sofőr kiszállt, miután a mellette ülő gyereke üvölteni kezdett, de azt mondta, "Ja látom jól vagy”, majd továbbhajtott. A sisak mentette meg az életemet" - mondta Benkó.

Benkó Barbara szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta Forrás: Benkó Barbara Facebook

"Nagyon nagy szerencsém volt, mert 50-nel sodort el Piliscsabán, ahogy beérkezünk lefelé a dombon a faluba. Megelőzött, majd lesatuzott, de valószínű rossz volt az alváz, mert teljesen jobbra húzott az autó és elsodort, én meg előre szaltóztam. Az volt a szerencsém, hogy a régi dzsudo edzéseknek hála ösztönösen estem és így sokat mentettem. A kerékpárom is megsérült természetesen, de az nem érdekel"

Senki nem állt meg, még a rendőr sem

"A legszebb, hogy miközben a 10-es út szélen ültem és ordítottam a fájdalomtól, senki sem állt meg és továbbindult a forgalom… Eszébe sem jutott senkinek megállni. Amikor meg felálltam még egy rendőr is továbbment, de annyira sírtam, hogy már megállítani sem tudtam. Elég kemény."

Benkó Facebookon édesapjának és a Sportkórháznak köszönte meg, hogy nem lett nagyobb baja, de hozzátette, mindenki hordja a sisakot bringázás közben, mert neki is ez mentette meg az életét.