Társoldalunk:

Nem indulhat a vébén a legjobb magyar pingpongos

2015.04.23. 15:36

Deréksérülése miatt nem vehet részt az asztaliteniszezők vasárnap kezdődő egyéni világbajnokságán Póta Georgina, a jelenlegi legjobb magyar játékos, akit egyesben a 15. helyen emeltek ki a szervezők.

A hazai szövetség honlapjának csütörtöki híre szerint Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya és a versenyző együtt hozták meg a döntést a sportoló orvosának tanácsára.

"A hivatalos, szankciók nélküli visszalépést ma éjfélig lehet jelezni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek" - mondta Téglás Péter. "Megfordult a fejünkben, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel és Póta Georgina egy-két nappal később repül utánunk, azonban az orvossal konzultálva, figyelembe véve a hosszú repülőutat és az újrasérülés valószínűségét, úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk."

Póta Georgina megsérültFotó: Polyák Attila - Origo

Az már korábban kiderült, hogy Madarász Dóra mandulaműtétje miatt nem indulhat a vb-n, így Magyarországot a nőknél mindössze egy játékos, Pergel Szandra képviseli. A férfiaknál Kosiba Dániel, Jakab János, Pattantyús Ádám és Lakatos Tamás áll asztalhoz a kínai városban, Szucsouban. Férfi párosban Lakatos Pattantyússal, Jakab pedig Kosibával, míg vegyes párosban Jakab Pergellel indul.

A vb - amelyen egyesben, párosban és vegyes párosban rendeznek versenyt - jövő vasárnapig tart majd.

A magyar küldöttség csütörtök este indul útnak Szucsouba, ahova nagyjából 16-17 óra múlva érkezik meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK