Vágólapra másolva!
A Magyar Szabadidősport Szövetség meghosszabbította a nevezési határidőt az idei Kihívás Napjára.

Az MSZSZ keddi közleménye szerint azok, akik még nem regisztráltak, de szeretnének részt venni Magyarország legnagyobb sportos megmozdulásán, május 12-ig adhatják le a nevezéseket a Kihivasnapja.hu oldalon. Az eredeti határidő április 30. volt, a módosításra "a települések és az érdeklődők kéréseit figyelembe véve" került sor.

Idén május 20-án rendezik a Kihívás Napját, amelynek célja, hogy minél többen végezzenek legalább napi negyedórányi aktív testmozgást. Az esemény keretében 0 és 21 óra között sportolhatnak majd a résztvevők.

Közben zajlik már a cégek és az újságírók kihívása. Április 22-én kezdődött és május 20-ig tart a vállalatok, illetve a sportszerkesztők rendszeres sportolása, amelyet folyamatosan rögzítenek. A végeredmény a Kihívás Napján lesz meg, s akkor derül ki az is, hogy idén mely települések és iskolák a legaktívabbak.

"Az utóbbi években is figyeltünk arra, hogy a Kihívás Napja minél több emberhez eljusson. Idén a társadalom még több rétegét átmozgatjuk. Települések, iskolák, vállalatok, illetve cégek, újságírók vesznek részt a közös sportolásban, és ez örömteli" - idézte a közlemény Salga Pétert, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárát.

A sportvezető hozzátette: a hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesznek magyar települések, amelyek a nemzetközi porondon is megmérettetnek. Az idén Újpest, Székesfehérvár és Tatabánya vesz részt a Challenge Day nemzetközi versenyében.