Eltiltás Bradynak, bírság a Patriotsnak

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL Super Bowl XLIX Seattle Seahawks New England Patriots 2015
GLENDALE, AZ - FEBRUARY 01: Tom Brady #12 of the New England Patriots looks on prior to Super Bowl XLIX against the Seattle Seahawks at University of Phoenix Stadium on February 1, 2015 in Glendale, Arizona. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négymeccses eltiltást kapott Tom Brady, csapata, a New England Patriots pedig egymillió dolláros bírságot fizethet, mert leeresztett labdákkal játszották az NFL Amerikai főcsoportjának döntőjét az Indianapolis ellen.

A New England meggyőző, 45-7-es sikerrel jutott be a Super Bowlba az Indianapolis ellen, ám nyomban a meccs után vizsgálat indult, mert a gyanú szerint a 12 labdából 11 a kelleténél puhább volt, ami előnyt jelent, mivel könnyebb elkapni, és a levegőben is máshogy száll.

A liga most meghozta a döntését, melynek értelmében Tom Brady, a legutóbbi MVP kihagyja az idény első négy meccsét, és lemondhat az erre az időre jutó csaknem kétmillió dolláros fizetéséről is, a csapata pedig egymillió dolláros büntetést fizet, plusz lemondhat két draftjogról (első körös választás jövőre, negyedik körös választás 2017-ben).

Ezen kívül az NFL határozatlan időre felfüggesztette a munkaviszonyát két alkalmazottnak, akik feltehetően a csalást kivitelezték, és akik közül az egyik úgy hívta magát, A Leeresztő, ami angolul azért sokkal jobban hangzik: The Deflator.

Brady a Super Bowl előtt Forrás: AFP/Kevin C. Cox

Brady nem játszhat a szeptember 10-i idénynyitón a Pittsburgh ellen, a második körben Buffalóban, majd otthon a Jacksonville ellen, és végül Dallasban. Na hol térhet vissza? Hát Indianapolisban, a Colts ellen.

A játékos ügynöke fellebbez az ítélet ellen, amely szerinte "nevetséges és nincsen semmilyen törvényi alapja".

Az üggyel részletesen foglalkozik a Goingdeep blog.