Blatter nem mer az USA területére lépni

FLB-WC2010-FIFA-BLATTER-LATAM-ALTITUDE HORIZONTAL SPORTS CLUB ADMINISTRATOR PORTRAIT RAISED HAND FIFA PRESS CONFERENCE SPORTS FEDERATION SOCCER BALL FOOTBALL FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference following a meeting of the World f
FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference following a meeting of the World football's governing body executive meeting 27 June 2007 in Zurich. FIFA have relaxed a ruling they made last month and will allow international matches to be played at an altitude of up to 3,000 metres above sea level. Last month FIFA introduced the new ruling banning matches at more than 2,500m above sea level, citing its wish to better protect players' health. The ruling has stirred up a storm in Latin America. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az ESPN E:60 című műsorának állítása szerint Sepp Blatter annyira fél a tavaly indult FBI-vizsgálattól, hogy nem mer az Egyesült Államokba utazni. 

Az FBI egy amerikai FIFA-tisztviselőt kért fel a vizsgálathoz segítőnek, amelyet azért indítottak, hogy kiderüljön, hogyan kerülhetett (több sebből vérző) döntési mechanizmusok után a 2018-as világbajnokság Oroszországba, a 2022-es pedig Katarba.

Az amerikaiakat nyilván azért érdekli annyira a sztori, hogy két műsort is csináltak a témából (az első a Katarban embertelen körülmények között dolgoztatott munkásokról szól), mert az Egyesült Államok is szerette volna megrendezni a két esemény egyikét.

Nem utazik szívesen Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az FBI vizsgálata természetesen a FIFA-t behálózó korrupciót kívánja leleplezni, ezért talán nem túlzó az a feltételezés, hogy Blatter egyszerűen tényleg nem mer az USA területére lépni. Május végén persze ettől még lehet, hogy újraválasztják.