Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert szenzációs teljesítménnyel a negyedik helyen végzett a legendás Nordschleifén a túraautó-világbajnokság németországi versenyének pénteki időmérőjén.

A 25 kilométeres pályán a Zengő Motorsport pilótája megelőzött minden gyári Hondát és két Citroent is, tehát láthatóan túltette magát a csütörtökön 250 km/óránál kapott defekten.

A pole pozíciót a Citroen világbajnoki címvédő argentin pilótája, Lopez szerezte meg, kisebb meglepetésre a francia Valente lett a második a Chevrolet-val, a harmadik helyről pedig a francia Loeb indulhat a másik Citroennel.

Michelisz a Hungaroringen nyert, a Nürburgringen csoda lenne a dobogó Forrás: Farkas Péter (Origo)

A győztes idő 8 perc 37,327 másodperc volt, szombaton két háromkörös futam vár a mezőnyre, az elsőn Michelisz a negyedik, a másodikon a hetedik helyről rajtol a Nürburgringen.

Itt rendezik majd a hétvégén a 24 órás versenyt, amely a világ egyik legnagyobb autóversenye, Michelisz csapata, a Zengő Motorsport a honlapján így számolt be a legendás pályán jelenleg uralkodó körülményekről:

"Felfoghatatlan, ami itt van!

Ami nekünk a Sziget, az itt a 24 órás verseny. A domboldalak tele vannak kempingezőkkel, bár a futamuk csak holnap délután kezdődik, mégis mindenki elfoglalta már a szállását, ha az megvan, nagy baj nem lehet. Én életemben ennyi kamiont, boxot nem láttam.

A WTCC mezőnye itt olyan, mint az ovisok a hűvösvölgyi Nagyréten, amikor arra várnak, hogy a nagyok befejezzék a focit. Sátrakban vagyunk, ami nagyon emlékeztet a kezdő éveinkre. A televíziós közvetítés sem egyszerű, de itt semmi nem az.

25 kilométert nem lehet körbekamerázni.

Nyomták helikopterről, belülről, meg egy-egy külső kamera is látszott, igaz, csak pillanatokra. Nagyon más ez, nem kell mondanom, kinek bejön, kinek nem. Olyan zsufi minden, hogy egyszer leguggolok, és soha többet nem találnak meg. Őrület, mennyi ember, mennyi csapat, mennyi versenyző."