Társoldalunk:

Szörnyethalt a világ egyik legjobb extrém sportolója

2015.05.18. 17:09

Bázisugrás során balesetet szenvedett és meghalt Dean Potter nemzetközileg elismert amerikai extrém sportoló a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban.

A 43 éves Potter ugrótársával, a 29 éves Graham Hunttal együtt vesztette életét. A sportolók szárnyas repülőruhában ugrottak, a zuhanás végén azonban nem nyílt ki az ejtőernyőjük – írta a Los Angeles Times című lap a nemzeti park közlésére hivatkozva.

Ugrott már le a kutyájával is a magasból:

Vasárnap kora reggel százfős mentőalakulat indult a férfiak keresésére, miután egy 900 méteres ugrás után nem kerültek elő, és egy ismerősük bejelentette az eltűnésüket – mondta el a lapnak a park szóvivője.

A sportolók holttestét a Yosemite-völgyben találták meg. A nemzeti park területén tilos a bázisugrás, a fanatikus sportolók azonban időről időre sikeresen játsszák ki a hatóságok figyelmét.

A Yosemite Nemzeti Parkban átgyalogolt két szikla között egy kötélen: 

Potter elismert bázisugró és hegymászó volt. 2003-ban megkapta a legjobb extrém sportolónak járó Laureus-díjat. Egy évvel később kis híján életét vesztette, amikor egy mexikói ugrása során nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője.

Ezek is Potter ugrásai: