Vágólapra másolva!
Csoknyai László sportszerűségén ájuldozik az internet: a magyar dzsúdós a karjaiban vitte le a tatamiról sérült ellenfelét a kolozsvári European Judo Openen.

A Swiss Judo Facebook-oldalán található videót már több százezren nézték meg, és nem spórolnak a magyar cselgáncsozó dicséretével.

Csoknyai ellenfele, a brit Max Stewart megsérült, látszott, hogy komoly fájdalmai voltak, de így sem akarta feladni a meccset. Végül, amikor már felállni sem bírt, a magyar cselgáncsozó a karjaiba kapta, és levitte a tatamiról.

HUGE RESPECTWhat a great display of sportsmanship from LÁSZLÓ CSOKNYAI of Hungary at the European Judo Open in Cluj-Napoca this weekend. Get well soon Max!THIS IS JUDO !

Posted by Swiss Judo on Tuesday, June 2, 2015

A kolozsvári olimpiai kvalifikációs versenyen harmadik helyen végzett Csoknyai, de még az eredményénél is nagyobbat szólt sportszerűsége, amivel százezrek csodálatát vívta ki. A 81 kilogrammos Csoknyai magyar bajnok, több világkupaverseny győztese, a 27 éves versenyzőnek egyelőre Eb- és vb-éremre még várnia kell, Universiadén szerzett bronzérmet a magyar válogatott tagjaként.

Csoknyai László örül, miután bronzérmet nyert az 50. cselgáncs Hungária Kupa 81 kilogrammos versenyében a budapesti Körcsarnokban Forrás: MTI/Kovács Tamás