Vágólapra másolva!

Ifj. Tóth János újra a dobogóért versenyezne az év legkülönlegesebb futamán

A hétvégén, Székesfehérváron és környékén rendezik az idei ralibajnoki sorozat egyetlen olyan versenyét, amelyen vegyes talajon mérik össze tudásukat a párosok.

Lakatos Róbert, a nyolcadik Székesfehérvár-rali főszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly az év versenye címet nyerték el, és idén sem szeretnék alább adni. Ezúttal is nagy mezőny, 120 versenyzőpáros áll rajthoz három kategóriában (ORB, Rallye 2, Historic) – tette hozzá.

Driftbemutató és szuperspeciál

Jelezte, hogy szombat délután a belvárosban ismét lesz szuperspeciál szakasz, amelyen nincs időmérés, de a teljesítése kötelező és elsősorban a látványról fog szólni. Ennek keretében driftbemutatót is tartanak.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kiemelte, büszkék arra, hogy hosszú kihagyás után tavaly óta újra van Székesfehérváron raliverseny, és biztatónak nevezte, hogy a hosszú távú elképzelésekben is szerepel a viadal.

Ifj. Tóth a dobogóért akar versenyezni

Az idén visszatért hétszeres magyar bajnok Ifj. Tóth János hangsúlyozta, hogy a hosszú kihagyás után nagy öröm újra versenyezni és megküzdeni az ellenfelekkel. Mint mondta, az idei első futamon pont nélkül zártak, azóta két dobogós helyezésük van, amit ezúttal is szeretnének elérni.