Kölcsönasszonnyal védte meg címét a feleségcipelő világbajnok

Nem leányálom a feleségek élete
Vágólapra másolva!
Megvédte címét a finnországi feleségcipelő világbajnokság tavalyi győztese, a finn Ville Parviainen új partnerrel diadalmaskodott a nehéz terepen.

Idén 15 országból több mint hatvan pár indult a szombati akadályfutáson. A legtöbben ezúttal is úgy cipelték partnerüket, hogy a nők fejjel lefelé, lábaikkal a férfi nyaka köré kapaszkodtak, noha ez a vizes részeken meglehetősen kellemetlen volt.

A leggyorsabb versenyző mellett díjazták a legmókásabb párt, a legjobb öltözéket, a legerősebb feleségcipelőt és a leglelkesebb szurkolókat is.

Nem leányálom a feleségek élete Forrás: AFP


A feleségcipelő verseny szabályai szerint a feleség (partnernő) nem lehet fiatalabb 17 évesnél és nem nyomhat kevesebbet 49 kilónál. A megmérettetés elnevezése ellenére a résztvevőknek nem kell házaspároknak lenniük, egyedülálló férfiak akár a szomszéd feleségét kölcsönkérve is indulhatnak.

Finnország a világ élvonalába tartozik a furcsa versenyeket illetően olyan bajnokságokkal, mint a nemzetközi léggitárverseny, a mocsári focitorna vagy a mobiltelefon-hajító viadal.