Társoldalunk:

Csúnya törés lett a vége a 80 km/h-s bukásnak

2015.07.07. 11:36

Feladta a Tour de France-t Fabian Cancellara, akinek két csigolyája is eltört a harmadik szakaszon történt hatalmas bukás következtében.

A Tour hétfői szakaszán 59 kilométerre volt a mezőny a céltól, amikor az egyik versenyző meglökte Willam Bonnet első kerekét, ő pedig bukott, és ezzel beindult a dominóeffektus, a többiek, akik nem tudták kikerülni, egymásba rohantak.

A kerékpársport egyik legfontosabb internetes szaklapja, a Cyclingnews.com cikkében idézett nyilatkozatok szerint a mezőny ekkor nagyjából 80 km/h-s sebességgel haladt, így a bukás nagyon komoly sérülésekkel járt, a szakasz előtt a sárga trikót viselő Fabian Cancellarának például két hátcsigolyája, az elsőként bukó Bonnet-nak az egyik nyakcsigolyája tört el.

Az egyéni időfutamban olimpai és négyszeres világbajnok Cancellara még visszaült a nyeregbe, és hősiesen letekerte a hátralévő távot, de az orvosi vizsgálatok után kénytelen volt feladni a versenyt.

A hétfői szakaszon történt két bukás miatt végül összesen hatan léptek vissza, köztük volt a csuklóját eltörő Simon Gerrans és a válltörést szenvedett Tom Dumoulin is.