Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint a nemzetközi sajtót bejárta a hír, miszerint Budapest és a MOB hivatalosan is benyújtotta szándéknyilatkozatát a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap címben tudatta, hogy Hamburg újabb riválist kapott, majd a szándéknyilatkozatot idézve megjegyezte, hogy a budapesti pályázat teljes mértékben megfelel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformprogramja, az Agenda 2020 által támasztott elvárásoknak.

A tekintélyes francia napilap, a Le Figaro címében úgy fogalmazott, hogy „Párizsnak riválisa lesz Budapest”, és hozzátette, immár ötre nőtt a hivatalos jelentkezők száma. A La Repubblica olasz napilap megállapította, Róma újabb vetélytársat kapott, miután Budapest hivatalosan is beadta jelentkezését a NOB-nak, illusztrációnak pedig azt a fényképet választotta, amelyen magyar sportvezetők, olimpikonok és olimpiai bajnokok emelik magasba a kezüket az Országgyűlés hétfői döntését követően.

Bostonban komoly vesznek

Az amerikai Boston Globe a cikkében megemlítette: Magyarország az egyetlen, amely a játékok tíz legsikeresebb nemzete közül még nem rendezett olimpiát, és hogy Tarlós István főpolgármester eleinte szkeptikus volt, az Agenda 2020 azonban meggyőzte a budapesti pályázat létjogosultságáról.

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója (b) és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszélget a Parlamentben Forrás: MTI/Illyés Tibor

A BBC brit közszolgálati médium a MOB közleményét belinkelve számolt be a magyarországi fejleményekről, kiemelve, hogy Budapest a 2017-es vizes világbajnokság házigazdája lesz, miután Guadalajara visszalépett a rendezéstől.

Az Inside The Games szakportál úgy fogalmazott: "Budapest meg akarja törni a nagyobb és gazdagabb országok egyeduralmát". Budapest mellett Boston, Hamburg, Párizs és Róma jelezte eddig hivatalosan a NOB felé, hogy pályázna a 2024-es olimpia megrendezésére. A jelentkezési határidő szeptember 15. A NOB 2017 szeptemberében dönt a házigazdáról.