Vágólapra másolva!
A cseh Zdenek Stybar győzött a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, amelyen a német Tony Martin megőrizte az összetettben élen állónak járó sárga trikót, de hatalmasat bukott, így pénteki indulása kérdésessé vált.

Az Abbeville és Le Havre közötti 191,5 kilométeres csütörtöki etapon mindhárom kisebb hegyi hajrát a sokáig élen haladó háromtagú szökevénycsoport egyik tagja, az eritreai Daniel Teklehaimanot nyerte meg, aki így megszerezte a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikót.

A főmezőny pár kilométerrel a cél előtt utolérte a szökevényeket, így megindult a harc a szakaszgyőzelemért: ezer méterre a befutótól Stybar kiváló ütemben váltott ritmust, ennek köszönhetően ő haladt át elsőként a célvonalon.

Az etapsikernél is nagyobb izgalmat okozott, hogy egy kilométerre a céltól Tony Martin elesett és magával rántotta többek között az olasz címvédőt, Vincenzo Nibalit is. Utóbbi látszólag megúszta a bukást komolyabb sérülés nélkül, de előbbi nem, őt ugyanis csapattársai segítették a célba.

Mivel közvetlenül a befutó előtt történt a baleset, így időhátrányt egyikük sem kapott, azaz Martin megőrizte éllovas pozícióját, de könnyen lehet, hogy kulcscsonttörést szenvedett. Ha pénteken nem áll rajthoz, úgy a Tour két évvel ezelőtti bajnoka, a Martin mögött második Chris Froome öltheti magára ismét a sárga trikót.

Eredmények, 6. szakasz, Abbeville-Le Havre, 191,5 km:
1. Zdenek Stybar (cseh, Etixx - Quick-Step) 4:53:46 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Tinkoff-Saxo) 2 mp hátrány
3. Bryan Coquard (francia, Europcar) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Tony Martin (német, Etixx - Quick-Step) 22:13:12 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp hátrány
3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 25 mp h.

Pénteken a Livarot és Fougeres közötti 190,5 kilométeres etap vár a mezőnyre.