Vágólapra másolva!
Labdarúgótáborokkal nyit augusztusban Lillafüreden Magyarország egyetlen futball tematikájú attrakciókat is kínáló kültéri és beltéri kalandparkja - adta hírül az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt.

Lillafüreden az egykori laktanya helyén és környékén épült meg a családi szórakoztató komplexum.

A több mint kéthektáros területen lévő létesítményben magaslati kötélpálya, ejtőgép, lézerharc aréna, Rummenigge Focisuli, Segway-túra is várja a látogatókat.


A parkban tíz főállású dolgozó, valamint diákmunkások, önkéntesek és részmunkaidősök látják el a feladatokat, így átlagosan 50 ember jut majd munkához.

A kalandpark futsal arénája felvette a diósgyőri sportklub, a DVTK nevét, mert hosszú távon kívánja népszerűsíteni a futballt.

Lehetőséget fog nyújt az utánpótlás számára, profi hátteret biztosítva a tehetségesebbeknek. A DVTK profi futballjátékosainak jelenléte sok gyermek számára ösztönző lehet - ismertetik a közleményben.

A közlemény szerint a beruházásnak köszönhetően jelentős fejlődésnek indult a Miskolci Megyei Jogú Város Közgyűlése által elfogadott Integrált Városfejlesztési Stratégiában is megjelölt akcióterület, a turisztikailag stratégiai fontossággal bíró Lillafüred és térsége. Megújult az Erzsébet sétány burkolata, elvezették a hegyoldalból fakadó forrás vizét, megépült a felújított csatorna- és vízelvezetési rendszer, és több mint 100 parkolóhelyet alakítottak ki. A tervek szerint néhány hónapon belül híd épülhet a Szinva patakra, mely megkönnyítené a sétány gyalogos és autós közlekedését.