Egyre több gyerek sportol

Simicskó István sportért felelős államtitkár a Tüske csarnok avatón Simicskó István sportért felelős államtitkár a Tüske csarnok avatón Budapesten 2014. november 27-én
Simicskó István sportért felelős államtitkár a Tüske csarnok avatón Budapesten 2014. november 27-én
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években jelentősen, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma, a cél az, hogy 2018-ra ez a szám félmillió legyen - mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán, péntek reggel.

Az államtitkár szerint az elmúlt 3-4 évben mintegy 114 ezer fővel, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma az országban, akik egyesületeknél, kluboknál sportolnak.

Mint mondta, fontos, hogy minden gyermek sportoljon, hiszen a sport a jellemformálás egyik fontos eszköze, lehetősége, amivel "élni kell".

Hozzátette: a nyári táborok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek sportoljanak, a tapasztalatok szerint egyre több a sport-típusú tábor.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a Tüske csarnok avatóján Fotó: Szabó Gábor - Origo

Emlékeztetett rá: tavasszal A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot indított az államtitkárság, a toborzóprogram keretében eddig 12 helyszínen mutatkoztak be különböző sportágak a gyerekeknek, akik ki is próbálhatták azokat. A programokra több mint tízezer gyerek regisztrált. Megjegyezte: a program ősszel a fővárosban folytatódik.