Vágólapra másolva!
A németeket meg tudták verni a magyar férfi párbajtőrözők, a franciáktól kikaptak a világbajnokság csapatversenyében, így lecsúsztak a nagy pontszámról az olimpiai kvalifikációban.

A hatodik helyen zárták a magyarok a férfi párbajtőrözők csapatversenyét a moszkvai vívó-világbajnokságon. A dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után először a németekkel mérkőztek, és legyőzték őket. Az utolsó asszóban Somfai Péter 35-32-es vezetésnél kezdett, és 9-9-es döntetlent vívott Christoph Kneippel, és ez elég volt.

A címvédő már sok volt

Az ötödik helyért a negyeddöntőben meglepetésre szintén vereséget szenvedő, címvédő és világranglista-vezető franciákkal kellett vívni. Nem borult a papírforma, a harmadik asszó után már végig a franciák vezettek, és végül sima győzelmet arattak.

Az egyéniben győztes Imre Géza,

valamint Boczkó, Rédli András és Somfai alkotta válogatottnak fontos lett volna a legjobb négy közé kerülés, mivel a vb-n a többi versenyhez képest kétszeres pontszámot osztanak, így az olimpiai kvalifikációs sorozatban ez a verseny kiemelt jelentőségű.

Negyeddöntő:
Olaszország-Franciaország 44-42
Ukrajna-Oroszország 34-33
Svájc-Németország 45-33
Koreai Köztársaság-Magyarország 25-24

Az 5-8. helyért:
Magyarország-Németország 44-41

Az 5. helyért:
Franciaország-Magyarország 45-36