Vágólapra másolva!
Egy szíriai emberjogi szervezet úgy tudja, hogy Valdet Gashi thaiboksz-világbajnok nem tűzharcban halt meg, hanem az Iszlám Állam végezte ki, mert meg akart szökni. Egyes források szerint még mindig életben van.

Lehet, hogy mégsem tűzharcban halt meg a kétszeres muay thai világbajnok Valdet Gashi, hanem az Iszlám Állam (ISIS) katonái szökés közben lőtték le – írja honlapján a Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) emberjogi megfigyelőcsoport.

Volt néhány öve Forrás: Facebook/valdivi


Az albán származású, Németországban felnőtt Gashi júniusban feleségével és két gyerekével Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az ott harcoló ISIS-hez. A svájci SRF tévécsatornának telefonon nyilatkozva azt mondta,

Néhány napja kiderült, hogy egy légicsapásban életét vesztette, az SOHR szerint azonban valójában másképp történt.

Sokkolta az ISIS kegyetlensége

A szervezet meg nem nevezett "megbízható forrásokra" hivatkozva állítja, bár Gashi valóban önkéntesen csatlakozott az ISIS-hez, sokkolta, amit ott tapasztalt, ezért több társával együtt megpróbált megszökni. A szökési kísérlet azonban elbukott, az ISIS katonái Aleppótól északkeletre, Manbidzs közelében elfogták a csoportot, és minden tagját kivégezték.

Az információk hitelességét csökkenti, hogy az SOHR maga is közöl egy másik verziót, amely szerint Gashi állítólag még mindig él, és többször megpróbált Törökország felé szökni, de nem járt sikerrel.

A ringben egyébként ilyeneket tudott Valdet Gashi: