Felfüggesztették a szegedi diákokat verő kick-boxost

Szeged, 2015. július 23.
Rendőrök vezetik a tárgyalóterembe a Szegedi Törvényszék folyosóján a Szegedi Fegyház és Börtön egy korábbi munkatársát (k), aki a gyanú szerint 2015. július 18-án a városban bántalmazott egy bevándorlónak nézett férfit, barátnőjé
Szeged, 2015. július 23. Rendőrök vezetik a tárgyalóterembe a Szegedi Törvényszék folyosóján a Szegedi Fegyház és Börtön egy korábbi munkatársát (k), aki a gyanú szerint 2015. július 18-án a városban bántalmazott egy bevándorlónak nézett férfit, barátnőjét és a fiatal lány testvérét 2015. július 23-án. A bíróság 30 napra elrendelte a csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A Magyar Kick-box Szövetség fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette annak a férfinek a szövetségi tagságát, aki Szegeden megvert egy diáklányt.

A szövetség a csütörtöki közleményében azt írta: sajnálattal és szomorúan értesült arról, hogy a Szegeden megvert lány támadója a sportág egyik szegedi klubjában edzőként dolgozott. Amint erről értesült, összehívta a fegyelmi bizottságot, amely a férfié mellett az általa vezetett egyesület szövetségi tagságát is felfüggesztette, akárcsak a bántalmazó "szövetség keretein belül gyakorolható edzői tevékenységének lehetőségét".

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A lányt és barátját feltehetően azért verték meg ismeretlen támadók szombaton, mert a férfit bevándorlónak nézték. Kedden a rendőrség azt közölte, hogy őrizetbe vett egy férfit, aki a támadás elkövetésével gyanúsítható.