Kétgólos előnyről kaptak ki a női pólósok

Bolonyai Flóra Kazany, 2015. július 26.
Bolonyai Flóra kapus a kazanyi vizes világbajnokság női vízilabdatornájának nyitófordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen 2015. július 26-án.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Kazany, 2015. július 26. Bolonyai Flóra kapus a kazanyi vizes világbajnokság női vízilabdatornájának nyitófordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen 2015. július 26-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott 9-8-as vereséget szenvedett a kínai csapattól a kazanyi vizes világbajnokság női vízilabdatornájának vasárnapi nyitófordulójában.

D csoport, 1. forduló:
Kína-Magyarország 9-8 (4-1, 1-4, 1-2, 3-1)
gól: Csao 4, Vang 2, Szong 2, Csang, illetve Antal 2, Keszthelyi, Kisteleki D., Tóth I., Takács O., Szűcs, Czigány

Villámrajtot vett a kínai csapat, amely első két támadásában emberelőnybe került, ezeket értékesítette is. Nem sokkal később egy ötméteres után már háromgólos volt a magyarok hátránya, de Keszthelyi Rita szintén büntetőből szépített. Egy újabb kínai emberelőnyt egy időkérést követően tökéletesen játszott meg az ázsiai csapat, és visszaállította a különbséget (1-4).

Feltámadás

A második felvonás első találatát Kisteleki Dóra szerezte, rövid sarokba tartó lövésébe csak belenyúlni tudott a kapus. Kezdett feljavulni a magyar együttes védekezése, elől pedig Tóth Ildikó óriási erőfeszítés után hozta fel egy gólra a csapatot. Egy újabb kínai emberelőnyt nagyszerű csapatmunkával védekezett ki a magyar csapat, az ellentámadásból pedig Takács Orsolya távoli bombával egyenlített (4-4). A kínaiak negyedbeli első góljára nem sok ideje volt válaszolni a magyar csapatnak, Antal Dóra egy időntúli büntetőből mégis egyenlített (5-5).

Bolonyai Flóra munkában Forrás: MTI/Kovács Anikó

A harmadik negyed is kínai emberelőnnyel indult, de magyar góllal folytatódott, Szűcs Gabriella lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba. A gyors kínai válasz egy szép ejtés formájában érkezett. A következő gólra ismét a negyed utolsó másodpercéig kellett várni, Czigány Dóra éppen a dudaszó előtt talált a hálóba távolról, így vezetést szerzett a magyar válogatott.

Balul sikerült hajrá

A záró felvonásban egy emberelőnyt megelőzően Merész András időt kért, aprólékosan elmagyarázta elvárásait, Antal Dóra pedig pillanatok alatt értékesítette a fórt, így a találkozó során első alkalommal vezetett két góllal a magyar csapat. A kínai válogatott ugyanakkor nem adta fel, és egy távoli lövéssel egyetlen gólra felzárkózott, nem sokkal később pedig egy gyönyörű ejtéssel egyenlített is (8-8). A kínaiak emberelőnyből vezetést szerezhettek volna, de Keszthelyi gyönyörűen "halászott le" egy átadást. Az ellentámadásban a magyarok kerültek előnybe, de nem éltek vele, a túloldalon pedig a mérkőzés legjobbja, Csao Ce-han elképesztően távolról ejtett a hálóba, ez a klasszis megoldás pedig eldöntötte az összecsapást.

Jön a házigazda

"Nem akarom felmenteni sem a csapatot, sem magamat, ez egy nyerhető mérkőzés volt, még akkor is, ha a kiállítási arány 10-3 volt. Nem gondolom, hogy az oroszok elleni meccsen ez meg fog változni. Az, hogy a végén kétgólos vezetésnél feljöttek döntetlenre, a fáradtság és figyelmetlenség jele" - értékelt Merész András szövetségi kapitány az M4 sportcsatornának.

Merész András együttese kedden az oroszokkal, csütörtökön pedig a franciákkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, míg a második és a harmadik a negyeddöntőbe jutásért játszik.