Lövöldözés a Tour befutójának helyszínén

Cadel Evans
(FILES) A picture taken on July 24, 2011, shows yellow jersey of overall leader, Australia's Cadel Evans lifting his bicycle in front of the Arc de Triomphe during the parade on the famous Champs-Elysees avenue in Paris, after he won the 2011 Tour de France cycling race. Former Tour de France winner Cadel Evans confirmed on September 25, 2014, he will retire from cycling in February. The 2011 Tour winner and 2009 road race world champion said his final event would be the inaugural Cadel Evans Great Ocean race on February 1. AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
Vágólapra másolva!
Egy rendőrök elől menekülő autó a Tour de France vasárnapi befutójának helyszínét előkészítő munkások közé rohant, és a kordonokat áttörve elmenekült. A rendőrök többször is rálőttek az autósra, személyi sérülés nem történt. 

A párizsi Champs-Elysees-n már a vasárnapi befutóra készülődtek a munkások, akik éppen a kordonokat helyezték el a kerékpárverseny befutójának útvonala mentén. Este nyolc órakor nagy sebességgel egy autó érkezett a Place de la Concorde-ra, és nekivágódott egy másik kocsinak.

Egy rendőrtiszt a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az autós akciója nem a verseny ellen irányult, az nem volt terrorista cselekmény, igazoltatni akarták, de "egyszerűen csak nem engedelmeskedett a rendőrségnek, ami nap mint nap előfordul".

Mivel az autós a baleset után sem állt meg, a térre érkező rendőrök lőni kezdtek rá.

Több lövés is eltalálta a kocsit, de a tüzet senki nem viszonozta, ehelyett az autós áthajtott a kordonokon, és a rendőrök nyomát vesztették.

A 2011-es győztes a befutó helyszínén Forrás: AFP/Pascal Pavani

A rendőrség közleménye szerint kizárt, hogy terrorcselekmény történt volna, az autós ellen körözést adtak ki a hatóságok. A Tour de France befutója mellett vasárnap a La Course nevű női kerékpárversenyt is itt rendezik. (via Cyclingnews)