Társoldalunk:

Budapest biztosan végig versenyben lesz az olimpiáért

2015.08.02. 18:53

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság eltörölte a 2024-es rendezői pályázat kapcsán a jelöltek köztes szűrését, azaz a szűkített listát.

A Kuala Lumpur-i NOB-kongresszuson vasárnap hozott döntés azt jelenti, hogy az összes jelentkező város - így adott esetben Budapest is - végig versenyben marad, és ott lesz a 2017-es helyszínkijelölésen.

Toronto, Róma, Hamburg és Párizs indul Budapest mellett

Az eredeti tervek szerint a NOB jövő áprilisban vagy májusban választotta volna ki a jelentkező városok közül azokat, amelyek pályázhatnak. Az új eljárás mögött a 2022-es téli olimpia helyszínkijelölése áll: pénteken a NOB mindössze két jelölt, Peking és Almati közül választotta ki az előbbit, mivel korábban négy európai város is visszalépett politikai és/vagy gazdasági okokból.

Olimpiánk csak lehet, de olimpiai parkunk már biztosan vanForrás: Origo"Az a célunk, hogy az összes jelentkező város végigmenjen a folyamaton, ez nagyobb mozgásteret ad nekünk" - jelentette ki Christophe Dubi, a NOB sportigazgatója.


Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egy hónapja küldte el a 2024-es olimpiára és paralimpiára vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatát a NOB-hoz. A magyar fővárosnak Boston hétfői visszalépésével jelenleg négy vetélytársa van: Toronto, Róma, Hamburg és Párizs, de Los Angeles és Baku is fontolgatja a rendezési szándék bejelentését. A jelentkezési határidő szeptember 15., a NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.