Társoldalunk:

Az úszószövetség visszavonultatta a szörnyszülöttet

2015.08.12. 12:21

Gyárfás Tamásék meghajoltak a közakarat előtt, és eltűntetik a nagy port kavart kabalafigurát, Bol-Dogot. Koraszülött volt, mondják a szövetségnél. 

„A világbajnokság szervezőbizottsága a Magyar Úszó Szövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen a 2017-es FINA világbajnokság kabalababájára pályázatot hirdet, amelynek feltételeit hamarosan közzé teszi”  - olvasható a szövetség levelében, amely „Bol-Dog kimúlt” tárggyal érkezett meg szerkesztőségünkbe.

Gyárfásék a levélben kiemelik, a kabalafigura nem is volt annyira csúnya, mint amennyire lehúzták, és újra kitért rá, hogy az életnagyságú kabala egy önszorgalomból készült maszk volt, amit gyorsan tákoltak össze. „Azért volt nagy szeme, hogy a kolléga kilásson belőle” – hangzott a magyarázat.

Viszlát a rémálmainkban, Bol-Dog!Forrás: MÚSZ/Szaka József

Amúgy a kis pulit Kazanyban szeretettel fogadták, de ha a sportbarátoknak nem nyerte el a tetszését, akkor el kell búcsúznunk tőle. Nyugodjon békében” – zárul a közlemény.

Bol-Dog nemcsak a magyar, de a nemzetközi sajtó tetszését sem nyert el, a kabalafigura – ami egyébként már 2014-ben bemutatkozott – gyakorlatilag percek alatt közröhej tárgyává vált.