Külföldön népszerű a budapesti olimpia

Szabó Bence; Borkai Zsolt Budapest, 2015. június 10.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (j) és Szabó Bence, a MOB főtitkára beszélget a testület közgyűlése előtt a fővárosi MOM Kulturális Központban 2015. június 10-én. A MOB úgy döntöt
Budapest, 2015. június 10. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (j) és Szabó Bence, a MOB főtitkára beszélget a testület közgyűlése előtt a fővárosi MOM Kulturális Központban 2015. június 10-én. A MOB úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Több tucat ország sportvezetője gratulált a 2024-es budapesti olimpiai pályázathoz Rio de Janeiróban, a jövő nyári ötkarikás játékok csapatvezetői találkozóján.

A Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) Szabó Bence főtitkár és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató képviselte a háromnapos találkozón.

Budapesttel számolni kell

"A többség biztatott, bátorított, hozzátéve: Budapest, a magyarok megérdemelnék, hogy olimpiát rendezzenek" - nyilatkozta Szabó Bence a MOB honlapjának. "Olyan is akadt, akinek a szavaiból az derült ki, nem hiszi, hogy komolyan gondoljuk a jelentkezést, a beszélgetés végére azonban meggyőztük, Budapesttel igenis számolni kell.”

Szabó Bence (b) szerint Budapesttel komolyan számolni kell Forrás: MTI/Illyés Tibor


A magyar főváros mellett egyelőre négyen jelezték pályázati szándékukat: Hamburg, Toronto, Róma és Párizs, de Los Angeles és Baku is fontolgatja a jelentkezést. A NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.

Minden rendben lesz Rióban

Szabó Bence elmondta, kijelölték a magyar küldöttség szálláshelyét az olimpiai faluban, és kitért a még épülő versenyhelyszínek állapotára is.

"Akad ugyan még egy-két létesítmény, melyen dolgoznak, de a legkevésbé kész is már 70 százalékos állapotban van" - mondta a sportvezető, és hozzátette, meggyőződése, hogy nincs miért aggódni, mert "a riói olimpián minden tökéletesen rendben lesz, és valóban a sportolókról fog szólni".