Társoldalunk:

Torontóban annyit mondtak, hogy most nem

2015.09.15. 17:53

Toronto nem pályázik a 2024-es nyári olimpia rendezési jogára, jelentette be kedden John Tory, a kanadai város polgármestere. Szavai szerint Toronto nagyszerű házigazdája lehet majd egy olimpiának, de nem 2024-ben, ezért a versenybe ezúttal nem szállnak be.

"Ez nem jelenti azt, hogy nemet mondunk az olimpiára. Csak annyit mondunk, hogy most nem" - tette hozzá Tory. Megfogalmazása szerint pillanatnyilag nem a pályázat lenne a legjobb mód a város idejének és energiájának felhasználására.

A döntésben a felmerülő költségek is szerepet játszhattak: Toronto idén nyáron Pánamerikai Játékokat rendezett, az esemény kétmilliárd dollárjába került, ez az összeg az ötkarikás játékok esetén jóval magasabb lenne.

Toronto nem az olimpiára szeretné fordítani idejét és energiáját, mondta John Tory polgármesterForrás: AFP/Marc Braibant

Az, hogy Toronto nem pályázik, Los Angeles számára jó hír, mivel így a kaliforniai metropolisz maradt az egyetlen észak-amerikai város. Los Angeles mellett Budapest, Hamburg, Párizs és Róma jelezte hivatalosan is rendezési szándékát a keddi határidőig.

A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a házigazdát.