Peyton Manning 70 ezer yard felett jár

Peyton Manning, Denver Broncos, NFL, amerikaifutball
UNITED STATES, KANSAS CITY : KANSAS CITY, MO - SEPTEMBER 17: Peyton Manning #18 of the Denver Broncos throws a pass during the game against the Kansas City Chiefs at Arrowhead Stadium on September 17, 2015 in Kansas City, Missouri. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Peyton Manning, a Denver Broncos sztárja a tengerentúli amerikaifutball-liga történetének második irányítója lett, aki átlépte a 70 000 passzolt yardos határt.

A 39 éves játékos csütörtökön a Kansas City Chiefs elleni mérkőzés harmadik negyedében jutott el a mérföldkőhöz, s jelenleg 70 122 yardnál tart, így már csak 1716 yarddal marad el a rekorder Brett Favre-tól.

Manning nem csupán ennek örülhetett a meccs végén, ugyanis a Kasas Cityben vendégeskedő Denver drámai végjáték után 31-24-re győzött.

Peyton Manning Forrás: AFP/Getty Images/Ronald Martinez

A mérkőzést a Chiefs kezdte jobban, már 14-0-ra is vezetett, többek között Manning eladott labdája miatt. A Broncos azonban talpra állt, Manning még a második negyedben kiosztott két touchdown-passzt (hatpontos gól), innentől fej fej mellett haladtak a csapatok.

A vége előtt két és fél perccel aztán a házigazda került 24-17-es előnybe, ezzel eldőlni látszott a meccs, ám Manning válaszul nagyszerű támadást vezetett, s alig több mint fél perccel a vége előtt egyenlített a Broncos.

A hazai nézők csalódottan kezdtek készülődni a hosszabbításra, az igazi hideg zuhany azonban még csak ezután érte őket, ugyanis csapatuk utolsó támadásánál a sztárfutó, Jamaal Charles elveszítette a labdát, a Denver védője, Bradley Roby pedig visszafutott vele a hazaiak célterületéig.