Magyar is lehet az év feltörekvő európai atlétája

Halász Bence, kalapácsvető
Nanking, 2014. augusztus 25. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen az ezüstérmes Halász Bence a kalapácsvetés eredményhirdetésén a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpián 2014. augusztus 25-én. MTI Fotó: Szalmás Péter
Vágólapra másolva!
Hétfő délig lehet szavazni az év feltörekvő európai atlétájára, az egyik jelölt egy magyar kalapácsvető.

Halász Bence junior Európa-bajnok kalapácsvető egyike az év feltörekvő európai atlétája címre jelölt tíz sportolónak – írja az MTI.

Még jövőre is junior lesz

Az EAA honlapján a 18 éves Halász Bence bemutatásánál azt emelték ki, hogy a junior Eb-t 79,60 méteres bajnoki csúccsal nyerte meg, de volt ennél is jobb eredménye az idén (79,86 m). Hozzátették azt is, hogy Halász még jövőre is junior korú lesz.

The 18-year-old hammer thrower won the European junior title with a championship record of 79.60m after a personal best of 79.86m earlier in the season, and he has another year in the junior ranks.

Posted by European Athletics on 2015. szeptember 15.

Az év feltörekvő atlétája címért olyanokkal versenyez, mint a 3000 méter fedett pályás Európa-bajnoka, a török Ali Kaya, a mindössze 15 éves, ifjúsági vb-aranyérmes svéd rúdugró, Armand Duplantis (SWE) vagy a Halászhoz hasonlóan junior Eb-győztes lengyel súlylökő, Konrad Bukowiecki.

Halász Bence tavaly ezüstérmet szerzett a nankingi ifjúsági olimpián Forrás: MTI/Szalmás Péter


A kontinentális szövetség (EAA) Twitter- és Facebook-oldalán

hétfőn 12 óráig lehet szavazni a tíz-tíz férfi és női, illetve tíz-tíz utánpótláskorú férfi és női jelöltre.

A győztesről ugyanakkor nemcsak a szurkolói voksok döntenek majd, hanem a média, a nemzeti szövetségek és az EAA szakértőinek szavazata is számít.