Társoldalunk:

7 milliárd nézővel rekorder lehet a budapesti vébé

2015.09.25. 19:50

Rekordot döntött a nyári, kazanyi vizes világbajnokság televíziós nézettsége, a viadalokat összesen 6,84 milliárd néző követette világszerte.

Ez több mint másfélszerese az eddigi csúcstartó, a két évvel ezelőtti barcelonai vb 4,53 milliárdos nézettségének.

A Magyar Úszó Szövetség pénteki beszámolója szerint a kazanyi világbajnokság 16 versenynapjáról 5728 órányi közvetítést adtak a világ különböző tévétársaságai, csaknem 600 órával többet, mint 2013-ban.

Kazanyban ők szállították a magyar érmeket a medencében: Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka és Cseh LászlóForrás: MTI/Kovács Anikó

A hat sportág - úszás, vízilabda, műugrás, óriás-toronyugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás - élő közvetítései mellett az ismétlések, híradós beszámolók, napi összefoglalók és a különféle sportmagazinokban történő megjelenések is beleszámítanak a statisztikákba.

Az olimpián is zabálták az úszást

A 2012-es londoni olimpián valamennyi sportág közül az úszóviadalokat követték legtöbben a játékok során a képernyők előtt. Ennek következményeként a FINA-hoz tartozó versenyszámokat tavaly a NOB a sportági rangsorolás történetében először az A kategóriába emelte.

A következő vizes világbajnokságnak 2017 nyarán Magyarország ad otthont.