Jó hír annak, aki Rióban drukkolna a magyaroknak

olimpia, olimpiai ötkarika
Rengetegen pályáznak a 2036-os olimpia megrendezésére
Vágólapra másolva!
A szervezők úgy döntöttek, hogy a jövő évi riói olimpiai játékok jegyárain a brazil valuta jelentős árfolyamváltozása ellenére sem változtatnak.

A korábbinál alacsonyabb árat fizethetnének azok, akik mostanság vásárolnak jegyet Brazílián kívül a játékok versenyeire, mert

a dél-amerikai ország valutájának árfolyama meredek zuhanásba kezdett a dollárral szemben.

Tavaly egy amerikai dollárért 2,35 brazil realt adtak, jelenleg viszont egy dollár körülbelül négy realba kerül. Ennek ellenére a legdrágább, a férfi 100 méteres síkfutás döntőjére szóló 1200 realos jegy 510 dollárba (143 ezer forint) kerül most is, annak ellenére, hogy a jelenlegi árfolyamon 300 dollárt kell fizetni 1200 realért.

Forrás: AFP

A szervezők a könnyebb tervezhetőség érdekében egy éve állapodtak meg a hivatalos külföldi viszontértékesítőkkel a 2,35-ös rögzített árfolyamról. A CoSport nevű cég - amely az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Bulgáriában, Nagy-Britanniában, Svédországban, Norvégiában és Oroszországban is felelős a hivatalos jegyértékesítésért - így hiába kérte most az árak kiigazítását, ezt a brazilok elutasították.

"Egyensúlyba kell hozni a bevételeket és a kiadásokat.

- nyilatkozta Donovan Ferreti, a jegyértékesítési terület vezetője. Hozzátette: a jegyeladások az olimpia tervezett bevételeinek harmadik legjelentősebb forrásaként 16,2 százalékot tesznek ki.

A szervezők összesen 7,5 millió belépőt értékesítenek, ennek harminc százalékát (körülbelül 2,25 milliót) külföldön.