Vágólapra másolva!
Kilenc oroszt - sportolókat, edzőket, újságírókat - küldtek haza a Koreai Köztársaságból, miután ittas állapotban randalíroztak a repülőgépen.

A helyi rendőrség közlése szerint a Katonai Világjátékokra érkező küldöttség tagjaitól Incshon nemzetközi repülőterén már nem sokkal a gépük landolása után megtagadták az országba való belépést.

Hozzátették: az oroszok sok whiskyt és vodkát ittak, hangoskodtak és fel-alá járkáltak a fedélzeten, amikor pedig a személyzet már nem volt hajlandó kiszolgálni őket több alkohollal, tiltakozásul eltorlaszolták a folyosót, majd nem voltak hajlandóak megmutatni az útlevelüket.

Két nő is volt köztük

A hatóságok elmondása szerint a renitens orosz csoportban két női úszó is volt, akik jelenleg is katonai szolgálatot teljesítenek. Mind a kilenc embert a légiközlekedés-védelmi jogszabályok megsértése miatt vették őrizetbe, és a Koreai Köztársaság igazságügyi minisztériuma megerősítette, hogy pénteken el kell hagyniuk az ország területét.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) által szervezett eseményt 1995 óta négyévente rendezik meg. Az idei világjátékoknak péntek és jövő vasárnap között Mungjong ad otthont, és 117 országból mintegy hétezer sportoló vesz rajta részt. A programban számos hagyományos sportág - például kosárlabda, ökölvívás, úszás és lövészet - mellett olyan egyedülálló versenyszámok is szerepelnek, mint például a tengeri öttusa.