Vágólapra másolva!
Hosszabbításban győzött 23-20-ra a Baltimore Ravens a Pittsburgh otthonában az NFL negyedik játékhetének első mérkőzésen. A meccs főszereplője Josh Scobee, a Pittsburgh rúgójátékosa lett, aki két mezőnygól-kísérletet is elrontott, és ezzel lehet, hogy elköszönhet a munkájától.

A Pittsburghnél Michael Vick kezdett a sérült Ben Roethlisberger helyén, a korábban az Atlantában, a Philadelphiában és a Jetsnél is megfordult irányító 26 passzából 19-et jó helyre dobott, és volt egy touchdownt érő átadása is.

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a szezonban eddig még nyeretlen Baltimore sorozata folytatódik, mivel a negyedik negyed hajrájában a Pittsburgh két esélyt is kapott, hogy eldöntse a meccset, de a rúgójátékos, Josh Scobee előbb 49, majd 41 yardról rontott el egy-egy mezőnykísérletet.

A Baltimore viszont élt a lehetőséggel, az irányító Joe Flacco egy 45 yardos támadósorozattal helyzetbe hozta a csapatát, Justin Tucker pedig három másodperccel a vége előtt 42 yardról berúgta az egyenlítést, egyben hosszabbítást jelentő mezőnygólt.

Nem bíztak már benne, és ez a győzelembe került

A hosszabbításban jött ki, hogy a Pittsburgh főedzője, Mike Tomlin már nem bízik Scobee-ban, a negyedik kísérletnél általában ugyanis vagy elpuntolják a labdát a csapatok, hogy az ellenfél minél messzebbről jöhessen, vagy rámennek a mezőnygólra, és a Steelers a hosszabbításban kétszer is inkább azt választotta, hogy nekimegy a negyedik kísérletnek.

A mozdulat, amely lehet, hogy munkanélkülivé tette Scobee-t Forrás: AFP

Előbb Vick próbált futni, de ezt olvasta a Baltimore védelme, majd másodjára megpróbálta Antonio Brownnak passzolni a labdát, de pontatlan volt az átadás. A Baltimore pedig kihasználta, hogy biztos lábú a rúgója, Tucker öt perccel a hosszabbítás vége előtt 52 yardról bevágott egy mezőnygólt, így a Baltimore megszerezte első győzelmét, ami nagyon fontos volt, hogy életben tartsa a rájátszásról szőtt álmait.

36 kísérletből tízet elrontott tavaly óta

Az internet népe pedig most Scobee-n köszörüli a nyelvét, a legenyhébb jelző vele kapcsolatban, hogy még a nagymamám is jobban rúgja nála a labdát, de volt, aki azt írta, hogy megpróbálta tökön rúgni magát, de még az sem sikerült neki.

A mostanság Snoop Lionként futó rappernek is megvolt a véleménye Scobee-ról, ő káromkodva próbálta arra ösztökélni a játékost, hogy lépjen le Pittsburghből. A tavalyi szezon kezdete óta Scobee 36 mezőnygól-kísérletéből 26-ot rúgott be, ami valóban nem túl acélos mutató, a kérdéses időszakban egyedül Blair Walsh, a Minnesota rúgója rontott hozzá hasonlóan tíszer (30/40).