Társoldalunk:

Polgár Judit programja rangos európai díjat kapott

2015.10.14. 19:43

Polgár Judit a Legjobb Európai Tananyag Díj különdíját vette át szerdán Frankfurtban a Sakkpalota Pedagógiai Program megalkotásáért.

Sajtóirodájának tájékoztatása szerint a tavaly visszavonult 39 éves nemzetközi nagymester - aki 1988-ban és 1990-ben nyert sakkolimpiát a női válogatottal, 2002-ben és 2014-ben pedig tagja volt az ezüstérmes férfi nemzeti együttesnek - "a zsűri innovatív tananyagnak ítélt különdíját kapta meg".

A közlemény szerint Magyarországon készült tananyag korábban még nem részesült ebben a magas szakmai elismerésben. A BELMA Díjat minden évben egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri döntése alapján a világ legnagyobb szakmai eseményén, a Frankfurti Könyvvásáron adják át az arra érdemes tananyagok készítőinek.

Polgár Judit, a Sakkpalota sakktankönyv bemutatójánForrás: Polgár Judit

A Polgár Judit által kidolgozott vizuális gondolkodás-, és képességfejlesztő, komplex tantárgy integrációs oktatási program 2013-ban a Nemzeti Alaptantervbe is bekerült. Az azóta eltelt két évben országszerte elterjedt az iskolákban, és a határon túli magyarlakta területeken is számos helyen használják.

Szombaton a Várkert Bazárban tartják a Polgár Judit által megálmodott első Világsakkfesztivált, amelyhez négy földrészről csatlakoztak társrendezvényekkel, és amellyel minden idők legjobb női sakkozója 10 éven belül a sportág kedvelőinek millióit szeretné egyazon napon asztalhoz ültetni.