Sokk! Berki Krisztián valószínűleg nem lesz ott Rióban!

Berki Krisztián sportoló  UTE olimpiai bajnok versenyző
Budapest, 2013. augusztus 24. A győztes Berki Krisztián, az UTE olimpiai bajnok versenyzője mutatja be új, 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatát a tornászok Budapesten zajló országos bajnokságának lólengés döntőjében a budapesti Tornacsarnokban 2013. augusztus 24-én.
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián elrontotta gyakorlatát a selejtezőben, és egyre valószínűbb, hogy lemarad a lólengés döntőjéről a glasgow-i torna-világbajnokságon. Berkinek az első háromban kellett volna végeznie a döntőben az olimpiai kvótához, és mivel valószínűleg be sem jut, oda lehet az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar klasszis riói kvalifikációja. 

Már csak minimális esélye van Berki Krisztiánnak, hogy az első háromba jusson a torna-világbajnokságon, és így indulási jogot szerezzen a riói olimpiára. A szerenkénti selejtezőben a másik magyar induló, Hidvégi Vid jó gyakorlatot mutatott be (ő valószínűleg döntős lesz), az egész évben sérülésekkel bajlódó Berki azonban a leugrásnál hibázott, és jelenleg a 9. helyen áll, így nem jut a döntőbe.

Délután már csak a szurkolás marad a magyar csapatnak, ha Berki a 9. lesz, első számú tartalékként még lehet esélye rá, hogy ha valaki – akár Hidvégi – visszalép, indulhat a döntőben, de sem ennek, sem a pótkvalifikációs versenyen kiharcolt kvótának nincs nagy esélye.

Berki Krisztián nagy bajban van Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2016. áprilisi tesztversenyen azért lenne nehéz kvótát szerezni, mert ott az összetett eredmények alapján osztanak olimpiai indulási jogot, így ez nem kedvez az egy-egy szeren jó versenyzőknek, így Berki Krisztiánnak sem. Szoktathatjuk magunkat a gondolathoz, hogy London olimpiai bajnokának esélye sem lesz a címvédésre Rio de Janeiróban.