Vágólapra másolva!
Saját kategóriájában a hatodik, a privát csapatok összevetésében az első, összetettben pedig a 16. helyen zárt a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a Katalán-ralin.

A Turán Motorsport hétfői közleménye szerint a párosnak az első nap murvás futamán akadtak nehézségei, elsősorban azért, mert nem kiemelt indulóként hátrébbról rajtoltak, így több előttük haladó riválist utolértek, a felverődő por miatt pedig néhányszor meg kellett állniuk.

"Az időeredményünknek ez nem kedvezett, azonban aszfalton javítottunk, és a következő két napon olyan kiegyensúlyozottan és hibamentesen sikerült versenyeznünk, hogy

- idézte a közlemény Turán Frigyest. "Kiváló volt a verseny, a Ford Fiesta R5, a csapat, a szurkolók, minden, és nagyon örülünk, hogy ezzel a remek eredménnyel zárhatjuk az idei versenyszezont."

RallyRACC - 2015

Posted by Turán Motorsport on Sunday, October 25, 2015

Zsiros Gábor kiemelte, hogy sok magyar drukker látogatott el a Katalán-ralira, ahol 2010-ben az összetett hetedik helyéről estek ki egy bukás miatt. "Egy kevésbé jól sikerült idényt tudtunk most minden erőnket összeszedve a tőlünk telhető legjobb eredménnyel zárni és megmutatni, hogy a 2010-es kudarcot követően ott vagyunk a nemzetközi élbolyban" - tette hozzá a navigátor utalva arra, hogy a magyar bajnokság idei szezonjában sorozatos műszaki hibák hátráltatták őket.

A Katalán-ralit a norvég Andreas Mikkelsen nyerte meg a finn Jari-Matti Latvala és a spanyol Daniel Sordo előtt. A már világbajnok francia Sebastian Ogier az utolsó gyorsasági szakaszon balesetet szenvedett.