Társoldalunk:

A szövetség hosszabbított a sikerkapitánnyal

2015.11.06. 15:46

A Magyar Röplabda Szövetség elnökségének csütörtöki döntése értelmében Jan De Brandt marad a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

Az MRSZ honlapjának pénteki beszámolója arra nem tér ki, hogy az 56 éves belga edző új szerződése mennyi időre szól. Jan De Brandt vezetésével a magyar csapat 28 év után jutott ki ismét az Európa-bajnokságra, ahol - idén szeptemberben - a nyolcaddöntőig jutott, illetve megnyerte a nyári Európa Ligát (EL).

A magyar csapat 28 év után jutott ki ismét az Európa-bajnokságraForrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule


Kérdéses a World Grand Prix  

A szövetség tájékoztatása szerint a magyar válogatott jövő évi World Grand Prix (WGP)-szereplése nagy valószínűséggel meghiúsul, ennek okairól az európai szövetségtől (CEV) kér tájékoztatást. Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára, korábbi megbízott elnöke szeptember 9-én sajtótájékoztatón közölte: ígéretet kapott André Meyertől, a CEV akkori elnökétől, hogy ha a magyarok megszerzik az EL aranyérmét, akkor a világsorozat harmadik csoportjába kapnak besorolást. 

Ehhez képest a WGP jövő évi sorsolása már hetekkel az ominózus bejelentés előtt elkészült, és nem volt feltüntetve benne az EL-győztesnek fenntartott hely.