Társoldalunk:

Polgár Juditból férfi kapitány lett

2015.11.10. 14:44

Az első hatba szeretne kerülni a magyar válogatottal a pénteken kezdődő reykjavíki sakkcsapat Európa-bajnokságon Polgár Judit, aki szövetségi kapitányként először irányítja az együttest.

A debütáló szakvezető elmondta: a magyar csapat az Élő-pontszámok alapján a hetedik helyre van rangsorolva a 36 csapatos mezőnyben, ezért egy érmes helyezéssel már nagyon elégedett lenne.

Polgár Judit döntése alapján az első táblán Lékó Péter játszik majd, mögötte Rapport Richárd, Almási Zoltán, Berkes Ferenc és Balogh Csaba lesz a sorrend.

Ruck Róbert, a női válogatott augusztusban kinevezett kapitánya hozzátette: a 2013-ban egyéni Európa-bajnok Hoang Thanh Trangot - aki decemberben anyai örömök elé néz - nélkülöző magyar női együttes előzetesen a kilencedik helyet foglalja el a 30 induló ország között, de szeretné, ha a csapat ehhez képest egy-két helyet előrelépne. A nőknél az első táblán Vajda Szidónia vezeti majd a bábukat, a további táblasorrend így alakul: Mádl Ildikó, Rudolf Anna, Papp Petra és Gara Tícia.

Még több sakk