Izomszakadást szenvedett egy magyar súlyemelő

Súlyemelés
CANADA, Toronto : A competitor participates in the Weightlifting Final Men's 105 KG at the 2015 Pan American Games in Toronto, Canada, on July 15, 2015. AFP PHOTO/HECTOR RETAMAL
Vágólapra másolva!
Hét helyett hat magyar férfi súlyemelő indul a jövő hét végén kezdődő, s november 28-ig tartó houstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Dobos Imre, magyar szövetség elnöke elmondta, hogy kényszerű lépésről van szó, orvosi tanácsra ugyanis nem repülhet el az egyesült államokbeli vb-re Lerch Zsolt, aki csütörtökön, edzés közben megsérült.

"Sajnos részleges izomszakadást szenvedett, s kénytelen itthon maradni" - nyilatkozta az MSSZ első embere, aki ezzel együtt bizakodó a csapat texasi szereplését illetően.

"Bízom a fiúkban, akik jó állapotban vannak, s akár országos csúcsokat is felállíthatnak a világbajnokságon" - jelentette ki Dobos Imre, hozzáfűzve, hogy kérdés persze, mire lesz elég a felkészültségük, hiszen a riválisok is erősek.

Forrás: AFP

"A mieink jó teljesítménye mellé nem kis szerencse is kell majd ahhoz, hogy a Kazahsztánban a tavalyi, első kvalifikációs vb-n gyűjtött pontjainkat Houstonban tovább gyarapítva a nemzetek sorrendjében az első 24 csapat között végezzünk, miáltal három emelőnk indulhatna a riói olimpián" - mondta.

A hat magyar versenyző már szombat reggel útra kel az Egyesült Államokba, és egészen a vb kezdetéig a rendező városban akklimatizálódik, ahol edzőtábori körülmények között készül a világbajnoki fellépésre.

A csapatnévsor

Soóky Gergely (62 kg), Baranyai János (85), Vaspöri Gábor (94), Pócza Vajk Károly (94), Gyurkovics Ferenc (105), Nagy Péter (plusz 105)