Vágólapra másolva!
A nőknél a Szekszárd AC játékosa, Madarász Dóra, a férfiaknál pedig a Linzben légióskodó Kosiba Dániel nyerte az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságát. Mindkét játékos másodszor győzött az ob utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett viadal csütörtöki játéknapján a 22 éves Madarász előbb klubtársát, Tóth Edinát búcsúztatta öt szettben, majd a döntőben a Postás SE-t erősítő, korábban ötször győztes Braun Évát verte ugyancsak 4-1-re. Érdekesség, hogy a finálé két részvevője szerdán, a csoportszakaszban is összecsapott egymással, s akkor a 46 éves Braun győzött 4-3-ra.

"Miután Póta Georgina lemondta a részvételt, még inkább az esélyesek közé kerültem, s így is álltam neki a versenynek - mondta az eredményhirdetést követően Madarász. - Aztán a csoportmeccsek után csak egy szetten múlott, hogy továbbjutottam, az utolsó meccsen, Braun Éva ellen már fáradt is voltam. Ez a mai egy másik mérkőzés volt, s nagyon örülök, hogy sikerült nyernem."

Forrás: AFP

A 24 éves Kosiba Szita Márton ellen győzött öt játszmában a legjobb négy között, majd a fináléban az egy körrel előbb a címvédő Fazekas Pétert felülmúló, Németországban légióskodó Lakatos Tamás felett diadalmaskodott színvonalas találkozón, 4-2-re.

"A döntő volt a torna legnehezebb meccse számomra, öt-hat féle taktikát is alkalmaznom kellett. Tamással régen játszottunk, nem igazán ismerjük egymást. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm, nagyon meg akartam nyerni ezt a versenyt. A korábbi győzelmem után kétszer is játszottam döntőt, de azokat elvesztettem. Örülök, hogy most ki tudtam hozni magamból a legtöbbet." - értékelt Kosiba, aki veretlenül bizonyult a viadal legjobbjának.

Ezt megelőzően Madarász 2013-ban, Kosiba pedig 2008-ban lett a Top 12 legjobbja.

Eredmények, férfiak, elődöntő:
Lakatos Tamás (Saarbrücken) - Fazekas Péter (Celldömölki VVSE) 4-0 (6, 9, 6, 4)
Kosiba Dániel (Linz AG Froschberg) - Szita Márton (TTC Frickenhausen) 4-1 (8, -7, 10, 5, 5)

döntő:
Kosiba - Lakatos 4-2 (-8, 3, 14, -4, 10, 8)

nők, elődöntő:
Madarász Dóra (Szekszárd AC) - Tóth Edina (Szekszárd AC) 4-1 (3, 4, 8, -10, 5)
Braun Éva (Postás SE) - Hartbrich Leonie (Szekszárd AC) 4-0 (8, 8, 4, 7)

döntő:
Madarász - Braun 4-1 (9, 8, 6, -4, 4)