Társoldalunk:

Az ájulás kerülgette, majd fitneszvilágbajnok lett

2015.11.28. 21:07

A WBPF nevű világszervezet fitnesz- és testépítő világbajnokságának a nyitónapján csak néhány kategóriában volt Magyarország érdekelt, de így is sikerült három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet begyűjteni.

Bistei Judit, az Experidance magyar bronz érdemkeresztes táncművésze meghódította a fitnesz világát is, miután Thaiföldön megszerezte az aranyat.

"Sportmodell a saját kategóriám, de világszinten csak itt szavazta meg a kongresszus ezt az új kategóriát, én viszont nem akartam elvesztegetni az időt, amit a felkészülésemre fordítottam" - nyilatkozta Bistei Judit az Origónak, aki az ún. fitness physique indulói között bizonyult verhetetlennek.

Bistei Judit táncos a fitneszvilágot is meghódítottaForrás: Bistei Judit / Facebook

"A WBPF női szakág-vezetője, Buranits Ildikó tanácsára kezdtem bele a fitneszgyakorlatom csiszolásába. Ildikó azt mondta, hogy egy harmonikus, táncalapú gyakorlattal dobogós lehetek. De az álmom titokban az arany volt. Nem tudtam visszafojtani a könnyeimet a himnusz alatt. Nagyon boldog vagyok. Vasárnap még egy kategóriában indulok. Lesz, ami lesz, csapatban is előkelő helyen szeretnénk végezni, ezért Krassalkovics Zsófival és Bán Viviennel bevállaltunk egy-egy extra versenyt" - mesélte az újdonsült világbajnoknő.

Elöl Bán Vivien és Bistei Judit, a háttérben BangkokForrás: Bán Vivien / Facebook

Krassalkovics Zsófia Bistei Judit mögött szerezte meg az ezüstöt. "Az elődöntőben nyomás volt rajtam, ez a gyakorlatomon is látszott. A testem mostanra nagyon szépen alakult, de a gyaksim a döntőben sokkal jobban sikerült. Nagyon örülök az ezüstnek."

Bán Vivien, a junior fitnesz világbajnoka annyira izgult a döntőben, hogy az egyik ugrása közben az ájulás kerülgette. "Elemerős gyakorlatuk volt a versenyzőknek. Nagyon szerettem volna nyerni, mert nem ment simán a felkészülés, ezért nagyon ideges voltam. Igen, az ugrás közben volt egy kis kihagyás, de a végeredmény a lényeg" - mondta a fiatal világbajnok.

Tegnap VILÁGBAJNOK lettem Thaiföldön! A mai napig nem tudom elhinni, óriási álmom vált valóra ezzel az eredménnyel és vé...

Posted by Regina Zsigmond on Friday, November 27, 2015

A fitmodellek is taroltak az első napon. A 160 cm alattiak között egy ukrán versenyző tűnt favoritnak, de a többségében ázsiai bíróknak nagyon tetszettek a magyarok. A magánéletben táncos lábú Zsigmond Regina meglepetés aranyat, az ország legszexisebb patikusaként ismert Muzsik Réka pedig vb-bronzot szerzett.

Jó reggelt Bangkok! Puszilok Mindenkit! Hamarosan találkozunk otthon, de addig még probálok pihenni egy kicsit! Két napom van, hogy behozzam a lemaradást! 󾌬

Posted by Réka Muzsik on Friday, November 27, 2015

Mészáros Mónika álma a vb-részvétel volt, és a legjobb tízben zárta a versenyt. Magyar Gergő egy erős mezőnyben, 23 versenyzőből nem jutott a döntőbe.

Először is elnézést kérek mindenkitől, amiert csak most irok.. Egyszerűen nem voltam abban a lelki állapotban,hogy a...

Posted by Gergő Magyar on Saturday, November 28, 2015

7. WBPF ((World Bodybuilding & Physique Federation) világbajnokság, magyar eredmények:
Zsigmond Regina (model physique, 160 cm alattiak): 1. hely
Muzsik Réka: 3. hely
Bán Vivien (junior fitness) - 1. hely
Krassalkovics Zsófia (fitness physique, 165 cm alattiak): 2. hely
Bistei Judit (fitness physique -165 cm I. hely

Bán Vivien a trófeával és az éremmelForrás: Bán Vivien / Facebook