Társoldalunk:

Nem lilába, magentába borult a Fradi-stadion

2015.11.28. 18:43

A Magyar Telekom hároméves főszponzori szerződést kötött a Ferencvárossal.

Péntek este bejárta az internetet az a fotó, amelyen az NB I-et nagy fölénnyel vezető Ferencváros stadionja, a Groupama Aréna lilás kivilágításban látszott. Az összeesküvés-elméleteket kedvelők újpesti csínyt gyanítottak, de a jól értesültek már sejtették, hogy a lila valójában magenta, és egy szponzori támogatást jelez előre.

Mattheisen (balra) mezt kapott, majd ő is adott egyet Kubatovnak (jobbra)Fotó: M.Schmidt János – Origo

Szombaton aztán kiderült, hogy utóbbi tábornak lett igaza, mivel Kubatov Gábor, az FTC elnöke, valamint Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója bejelentette, hogy a Telekom három éves főszponzori szerződést kötött a zöld-fehérekkel.

Kubatov kiemelte, 2011-ben volt egy olyan víziója, hogy a Ferencvárosnál rendet kell tenni, és ha ez megvalósul, akkor jönnek majd a támogatók a klubhoz, ami anyagi stabilitást eredményez majd, és megágyaz a sikereknek.

A Fradi-elnök azt mondta, a mostani támogatással úgy érzi, ennek a víziónak egy fontos eleme teljesült.

Kétmillió ember kedvence

Mattheisen szerint a támogatás azért most valósult meg, mert mostanra sikerült rendezetté tenni a körülményeket. A Telekom vezérigazgatója azt is megemlítette,

olyan klubot támogatnak, amelyet nemrégiben egy közvélemény-kutatás során 2 milló ember nevezett meg a kedvenc csapataként, ráadásul a népszerűség mellett eredményes is.

Az együttműködés eredményeként szombat este a Groupama Aréna és az FTC honlapja ismét magenta színekben pompázik majd.