Társoldalunk:

Silye Bettina aranyérmes lett a WBPF nevű szervezet thaiföldi fitnesz- és testépítő világbajnokságán az athletic physique kategóriában. A torna legjobb magyar férfiversenyzője, Krizsán Attila a második helyet szerezte meg iráni riválisa előtt.

Nem csökkent a lelkesedése a magyar csapatnak a bangkoki világbajnokság harmadik napján sem.

Az athletic physique női kategóriájában három magyar nagyágyú is indult, igy szinte borítékolható volt a magyar győzelem. A kérdés az volt, hogy a nőiesebb vagy a keményebb fizikumot preferálják majd a bírók, mert Silye Bettina, Pap Tímea és Urbán-Zsilák Eszter teljesen más fizikummal rendelkeznek.

El sem hiszem!! Egy kis idő kell míg bedolgozom󾌰, azt hogy VILÁGBAJNOK lettem!! Igen megcsinaltam󾭞󾭞! Ma én vagyok a...

Posted by Silye Bettina on Sunday, November 29, 2015

Amikor a magyarok léptek a színpadra, felhorkant a hozzáértő közönség, és a bírók Silye Bettina tökéletes arányait, felkészültségét, mindemellett sugárzó szépségét látták egységesen az elsőnek, azaz minden bírótól a legjobb pozíciót kapta.

Fotó: Végh Zoltán

A brazil ezüst- és a kazah bronzérmes mögött végzett a negyedik helyen a háromszoros Európa-bajnok Pap Tímea, míg Urbán-Zsilák Eszter a hatodik lett.

A férfiaknál Krizsán Attila két helyezéssel javított tavalyi eredményén, és ezúttal ezüstöt szerzett. A 170 centi feletti fitmodellek között Engler Zsuzsanna második, Nagy Mariann harmadik lett.

Krizsán Attila testépítőForrás: Krizsán Attila / Facebook

Potyogtak a könnyek a magyar Himnusz alatt, amely a zárónapon kétszer csendült fel. Másodszor a magyar női csapat világelsőségét köszöntötték vele, a mieink harmadszor hódították el ezt a címet a WBPF-vb hétéves történetében.

Sebestyén Péter, a WBPF Hungary elnöke elégedett az eredményekkel: "A csapatunk kiemelkedően teljesített. Nagyon elégedettek vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy megkaphattunk volna még néhány pontot egy-egy kategóriában, de a sportágaink szubjektíven értékelhetők. Ami nekünk tetszik, az lehet, hogy az ázsiai bíróknak túl izmos, a braziloknak pedig túl szoft. Ezt a különböző kontinensről érkező versenyzők felkészültségéből is leszűrhetjük. Ennek ellenére mégis, mi magyarok kaptuk meg a női mezőnyben a legtöbb pontot. Emellett azzal is kiemeltek minket, mint bírókat, hogy többször adták nekünk az egyes bíró székét, ami a legnagyobb szakmai elismerés. Az eredményeinkről pedig csak annyit, hogy a magyar csapat állami támogatás nélkül képviselte Thaiföldön hazánkat. Többen egy évet spóroltak arra, hogy a thaiföldi vb-re kijussanak."

Boldogsagom és örömem szavakban nem kifejezhető...világbajnoki 3.helyezettnek lenni fantasztikus érzés!Nagyon hosszú...

Posted by Mariann Nagy on Sunday, November 29, 2015

A zárónap magyar eredmények:
Fitmodel Women +170cm: 
2. Engler Zsuzsanna
3. Nagy Mariann

Engler ZsuzsannaForrás: Engler Zsuzsanna / Facebook

Athletic physique Women +165cm: 
1. Silye Bettina
4. Pap Tímea
6. Urbán-Zsilák Eszter

Athletic physique Women -165cm:
Szalay Krisztina és Bistei Judit a legjobb tízben végzett.

Athletic Physique Men +180cm: 
2. Krizsán Attila