Társoldalunk:

Most kell csak igazán izgulnia Pistoriusnak

2015.12.01. 11:07

November elején kezdődött a barátnőjét lelövő korábbi paralimpiai bajnok, Oscar Pistorius fellebbviteli tárgyalása, és napokon belül eldőlhet a korábbi sportoló sorsa.

Pistoriust tavaly ítélték ötévi szabadságvesztésre, mert 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit állítása szerint betörőnek vélt. Az ügyészség szerint a férfi veszekedett a barátnőjével, és szándékosan lőtt a lányra.

Az ügyészség fellebbezett, mert azt szeretnék elérni, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés helyett gyilkosság legyen a vád Pistoriusszal szemben. Amennyiben a bíróság felülírja korábbi döntését, és gyilkosságra módosít, úgy Pistoriusnak a házi őrizetből vissza kell térnie a börtönbe, és 15 éves büntetés várhat rá.

Visszavonult a bírónő, most mégis ő dönt

A végső szót Thokozile Masipa bírónő mondja ki, aki a korábbi, hosszan elnyúló tárgyalássorozatot levezényelte, majd hivatalosan visszavonult, de miután az ügyészség fellebbezett, visszakapta az ügyet. Pistoriust egyszer lehetett csak nyilvánosan látni, mióta kijött a börtönből, havonta két napot ugyanis közmunkával kell töltenie.

Pár napja aztán felkerült az internetre egy kép, ahol Pistorius nagy mosollyal az arcán látható gyerekek körében. A fotó a nagynénje, Lois születésnapján készült.