Egész Rió egy nagy építkezés az olimpia miatt

BMX tesztverseny pálya riói olimpia
Workers cover the track of the Deodoro Olympic Park after the rain interrupted the International BMX Challenge, a Rio 2016 cycling test event, in Rio de Janeiro, southeastern Brazil, on October 4, 2015. PHOTO: FABIO MOTTA/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója szerint a riói olimpiával kapcsolatosan a legnagyobb kihívás most annak a biztosítása, hogy a jelentős költségvetési megszorítás a sportot ne érintse hátrányosan.

Ádámfi Attila azután nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy hazaérkezett a brazil városból, ahol az IWF technikai delegátusaként ellenőrizte, miként állnak az ötkarikás játékok súlyemelőversenyeinek előkészületei.

A városban mindenfelé zajlanak az építkezések Forrás: Agęncia Estado/Fabio Motta


A főigazgató, akinek a súlyemelés riói lebonyolítását segítő technológiát is jóvá kellett hagynia, elmondta, hogy a szükséges munkálatok javában tartanak, a brazilok gőzerővel készülnek az augusztusi olimpiára, bőséggel van még teendő.

Az egész város egy nagy építkezés

"Ez egész Rióra jellemző, különösen az olimpia központjának számító Barra városrészt nevezném egyetlen nagy építkezésnek" - mondta.

A főigazgató Limát is felkereste.
Mint ismert, 2017 szeptemberében Limában fogja eldönteni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy a négy jelentkező város, Budapest, Róma, Párizs és Los Angeles közül melyik rendezheti a 2024-es olimpiát.