Hatalmas pofára esést úszott meg a darts-vb favoritja

Michael van Gerwen darts
Vágólapra másolva!
Sima meccsnek indult, végül nagyon kapaszkodnia kellett Michael van Gerwennek a darts világbajnokság első fordulójában.

A mostani vébé első kiemeltje, a 2014-es világbajnok Van Gerwen úgy nyerte meg az első két játszmát, hogy ellenfele, a német René Eidams egyetlen leget sem tudott nyerni (egy játszma három nyert legre megy).

Aztán a német egy 122-es kiszállóval megnyerte a harmadik játszmában első legjét, és bár Van Gerwen egy legre került a továbbjutástól, Eidams nagyon belelendült, és végül övé lett a harmadik szett.

A szurkolók is a németnek drukkoltak

Sőt, ahogy az ilyenkor lenni, az előzetesen teljesen esélytelennek tartott - 28 az 1-hez adták a győzelmét - játékos keze elkezdett sülni, miközben Van Gerwen teljesen szétesett, és nem jöttek a triplák. Az Alexandre Palace-t megtöltő szurkolósereg is egyértelműen a német mellé állt, akinek pénteken ez már a második meccse volt, mert korábban a selejtezőben legyőzte a thaiföldi Thanawat Gaweenuntawongot.

Eidams megállíthatatlannak tűnt, és végül megnyerte a negyedik szettet is, amit senki nem gondolt volna a meccs elején.

Így örült a német az egyenlítésnek:

A döntő játszmában Van Gerwen ismét egy legre volt a győzelemtől, de Eidams még ekkor sem adta fel, és 2-2-nél újra utolérte az első kiemeltet. Mivel a szabály szerint két leggel kell nyerni, így akár el is húzódhatott volna még jobban a meccs, de Van Gerwen a következő két játékot megnyerte, így ha nehezen is, de bejutott a második fordulóba.

A 26 éves holland idén hat nagy tornát már megnyerte, ezért is lett volna hatalmas sokk, ha már az első fordulóban kipottyan. A világbajnokság január 3-ig tart, a címvédő a skót Gary Anderson.