Vágólapra másolva!
Hosszabbítás után győzött az Oakland a San Diego ellen az NFL 16. játékhetének első meccsén.

A találkozó leginkább Charles Woodson számára maradt emlékezetes, aki utolsó hazai meccsét játszotta az Oaklandben. A meccs egy-egy touchdownnal indult, majd a San Diego a félidőben hét ponttal vezetett, mert az irányító Philip Rivers a második negyedben is kiosztott egy TD-passzt, Josh Lambo pedig 47 yardról értékesített egy mezőnygól-kísérletet.

A harmadik negyedben mindössze két pont született, Riverst a saját célterületén vitték földre az Oakland védői, így a hazai csapat kicsit közelebb került a San Diegóhoz.

A biztos 3 helyett a bizonytalan 7 pontot választották

Aztán jött a meccs legérdekesebb támadássorozata: Lambo 53 yardról berúgta a labdát az U alaku kapuba, de közben az egyik Oakland-játékos szabálytalankodott, a vendégek edzője, Mike McCoy pedig úgy döntött, a biztos három pont helyett él a lehetőséggel, hogy folytathatják a támadást. Úgy tűnt, ez helyes döntés volt, mert Rivers kiosztott egy TD-passzt Ladarius Greennek, de a visszajátszások után kiderült, nem volt érvényes az elkapás. Végül ismét mezőnygól-kísérlet következett, Lambo azonban 48 yardról hibázott, így maradt a 17-12-es San Diego-vezetés.

Woodson utolsó hazai meccsén megkapta a lehetőséget, hogy fusson - de mínusz 3 yardig jutott Forrás: AFP

Az Oakland védelme kisegítette a támadórészleget, amikor Michael Smith egy labdaszerzés után majdnem a célterületig futott, és Derek Carr passza után Michael Crabtree szerzett touchdownt, amivel fordított a hazai csapat.

Megint LA-be költözhet a Raiders

Mivel Lambo egy perccel a vége előtt 45 yardról nem hibázott, jöhetett a hosszabbítás, amelyben az Oakland Sebastian Janikowski 31 yardos rúgása révén ismét előnybe került, és mivel a San Diegónak erre már nem volt válasza, meg is nyerte a meccset. A Raidersnek lehet, hogy ez volt az utolsó meccse, mivel valószínűleg visszaköltözik korábbi otthonába, Los Angelesbe.