Vágólapra másolva!
A világelső Michael van Gerwen után a 16-szoros világbajnok Phil Taylor is kiesett a dartsvébén.

Az előző vébén a döntőig jutó, de ott a skót Gary Andersontól vereséget szenvedő Phil Taylor a mostani tornán a holland Jelle Klaasennel találkozott a negyeddöntőbe jutásért. Klaasen a vébé 19. kiemeltje, korábban a másik nagy szervezet, a BDO legfiatalabb világbajnoka volt, amikor 2006-ban 21 évesen és 90 naposan győzni tudott.

Phil Taylor most nem tudta hozni a világbajnok formáját Forrás: AFP


Klaasen egy 3-2-re megnyert játszmával kezdett, Taylor egy 3-0-ssal válaszolt. A holland nem ijedt meg, az adódó lehetőségeket kihasználta, és 3-1-gyel behúzta a harmadik szettet. Sőt, a negyedikben

négyszer dobhatott, hogy megnyerje, de mindet elhibázta,

a rutinos Taylor pedig, aki ezerszer volt már hasonló helyzetben, egyenlített.

2-3-ról még visszajött

Az ötödik szett ismét a hollandé volt, egyetlen leget sem engedett Taylornak, a harmadikban egy dupla hatos kiszállóval nyert, és így nagyon közel került a továbbjutáshoz. A hatodik játszma a lehető legizgalmasabban alakult, 2-2-nél Taylor a szakadék szélén táncolt, de Klaasen nem tudta kidobni a dupla 18-at, a Power, azaz Erő becenévre hallgató Taylor pedig kiharcolta a döntő szettet. Annak az elején úgy tűnt, a 16-szoros világbajnok kerekedik felül, mert 2-0-ra elhúzott, Klaasen azonban nem zuhant össze, és sorozatban négy leget nyert meg,

a negyediknél 71-ről szállt ki.

Klaasen 102,51-es átlagot dobott Taylor ellen, aki 100,02-vel zárt. Taylor többször dobott száz fölöttit (46-27), a maximális 180-ból viszont a holland 15-öt szórt, míg Taylor csak ötöt. A 31 éves Klaasen másodszor játszhat negyeddöntőt a PDC-vébén, ellenfele az angol Alan Norris lesz.

"Nagyon csalódott vagyok. Megvoltak a lehetőségeim, de nem játszottam olyan jól, mint Jelle. Kitartóan tettem a dolgom, az volt a fordulópont, amikor egy 64-es kiszállót elrontottam. Előre kell tekintenem a következő évre.

– mondta a vereség után Taylor.

A negyeddöntő párosítása:
Raymond van Barneveld (holland)-Michael Smith (angol)
Adrian Lewis (angol)-Peter Wright (skót)
Gary Anderson (skót)-James Wade (angol)
Alan Norris (angol)-Jelle Klaasen (holland)